- 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr ufalanmış adaçayı konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
- Adaçayı toz haline getirilir, günde 3 defa 0.5-3 gr içilir.
- 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr kuru nane konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak sabah ve akşam içilir (bilhassa asabi mide bulantılarında).
- Nane suyundan günde 20-80 gr alınır.
- Nane esansından günde 2-10 damla şekerle alınır.
- Nane yaprakları toz haline getirilir, günde 3 defa 1-4 gr içilir.
- 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr yarpuz (fılıskın) bitkisi konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
- Yarpuz yağından günde 2-10 damla şekerle alınır.
- 1 bardak kaynar suya, 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içijir.
- Kekik toz halinde günde 3 defa 1-4 gr içilir. Kekik suyuna limon sıkılıp içilir.
- 1 bardak kaynar suya, l -6 gr acı pelin bitkisi konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.- Pelin otu toz haline getiril günde 1-2 gr içilir. Pelin yağı kullanılır.
- 1 bardak kaynar suya, l çay kaşığı toz zencefil konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.
- Zencefil kökleri kaynatılır, günde 3-4 bardak içilir.
- Lavanta yağından günde 3 defa 3.5 damla kesme şekere damlatılıp alınır.
- 45 gr oğulotu, 30 gr kedi otu kökü karıştırılır, l bardak kaynar suya, 5-10 gr konur. 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak yemeklerden önce içilir.
- Ihlamur haşlanır günde birkaç çay bardağı içilir.
- 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr anason tohumu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
- Anason toz haline getirilir, günde 1-2 defa 0.5-1 gr içilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder