Maurers

14 Nisan 2012 Cumartesi

Sağlıklı Zayıflamak İçin 5 Önemli Tavsiye

21. yüzyılın en çok konuşulan en çok tartışılan sağlık sorunlarından birisi şişmanlık. Yıllarca sinsise gelişip çığ gibi büyüyerek hem yetişkin hem de çocuk sağlığını tehlike çemberi içerisinde almaya devam ediyor. Yanlış beslenme ve hareketsizliğin sonucu olarak karşımıza çıkıyor ve sağlığımızı tehdit ediyor. Hayatımızın sonuna kadar yemek yemek zorundayız ve yemek yeme davranışlarımızı düzenlemek zorundayız. Bunun için yiyecekleri tanımamız ve nasıl tüketeceğimizi bilmemiz gerekiyor. Yiyecekleri tanıdıktan sonra ne miktarlarda ve ne amaçla tüketeceğimizi öğrenip beslenme şeklimizi buna göre ayarlamamız gerekiyor ki ilerleyen zamanlarda şişmanlık tablosuyla karşılaşmayalım. Yani damak zevkimizi tahmin etmek veya karnımızı doyurmak için yemek yememeliyiz.
Her insanın beslenme konusunda bilgilenmesi ve öğrendiği bilgileri günlük yaşamında uygulaması zorunludur. Diyetisyenler artık yaşam koçluğu görevini üstleniyorlar. Kilo sorununuz var ise hayat zevksiz ve mutsuz bir hale geliyor. Bu yüzden doğru beslenme konusunda bir uzman ve doğru fiziksel aktivite ile daha mutlu daha sağlıklı bir hayata merhaba demeliyiz.
Sağlıklı mutlu ve formda bir yaşam için uzmanlardan 5 öneri:
- Kilo sorununuz olsun veya olmasın yediklerinizi gün saat ve miktar olarak not alın. Böylece nerede hata yaptığınızı bulmak daha kolay olacak ve elinizde somut bir kanıt göreceksiniz.
- 2 tane bedava jokeriniz olduğunu unutmayın. Su ve hareket !
- Zayıflatan bir ilaç bitki karışım vb. arayışlarına son verin. Zayıflatan bir yiyecek içecek veya çay yoktur.
- Kendinize karşı dürüst olun kilo sorunuyla yüzleşmekten korkmayın ve bir uzman desteği alarak bu sorunu çözebileceğinize inanın. Zira bu bir efsane değil pek çok insan sağlıklı ve mutlu zayıflıyor bu sorunu uzman desteği ile çözüyor.
- Tek başınıza zayıflamaya kalkışmayın. Yanlış yöntemlerle aç kalarak kaybettiğiniz birkaç kilo hızlıca geri gelecek, sağlığınızı tehlikeye sokacak ve daha sonra uzman desteği alsanız dahi zayıflamanızı zorlaştıracak bunu unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder